OK Li-2.hu - Li-2.hu

F-2 b

A Li-2-es típusú utasszállító repülőgépről szóló honlapon elhelyezett dokumentáció alapja az 1982-ben, a MALÉV Repülés- és Üzemtörténeti Körének gondozásában megjelent típusismertető javított, bővített kiadása.

Az oldal áttekinti a repülőgép történetét, szól magyarországi alkalmazásáról, ismerteti a repülőgéptípus műszaki adatait részletes rajzdokumentációval. Végigkövethető a magyar tulajdonba került egyes repülőgépek sorsa a kezdetektől napjainkig, fotókkal, adatokkal kiegészítve. A színes rajzok nemcsak a hazai festésváltozatokat mutatják, hanem számos külföldit is. A repülőgép történetét ismerők által fellelt adatok itt összegezve megtalálhatók.

A tartalom az új információk fügvényében rendszeresen frissül.

A rajzokat, a festésmintákat készíti, és a honlapot kezeli : Zsaludek Endre ©

A szerkesztő ezúton mond köszönetet a Magyar Repüléstörténeti Társaságnak, Mészáros Andrásnak, Gibás Andornak, Kunár Györgynek, Dr. Moys Péternek, Simon Lászlónak, Dr. Takács Lászlónak. Köszönet illeti a MALÉV akkori társadalmi szervezeteinek vezetőit, amiért lehetővé tették az első kiadvány létrehozását, a MALÉV Repülés- és Üzemtörténeti Kör tagjait, kiemelten Csáki Imrét, Nagy Bélánét, Zörgő Tibort.

Továbbá köszönet mindazoknak, akik napjainkban is, fotókkal, írásos anyagokkal, visszaemlékezéseikkel segítik az összegyűjtött anyag teljesebbé tételét.

Zsaludek Endre
zsaludek@yahoo.com